Már megfigyelhettük, hogyha valaki mondjuk, nem lenne biztos benne, hogy mivel kell éppen foglalkoznia, a kereskedelmi egységek túláradóan informálnak mindenkit időben. Például ugye Karácsony, amikor ajándékok és dekorációk már októberben beszivárognak a boltok pocaira a Halloween tökökkel szinte egy időben. A Karácsonyi dőzsölés után edzés és diéta időszak jön, januárban a polcok megtelnek fogyókúrás és sportos kellékekkel. Aztán jön Valentin nap, virágáradattal és szivecskés ingyom bingyomokkal, van palacsinta nap és ezekkel egy időben megjelennek a kertészkedős dolgok. Cserepek dézsák magok szerszámok miegyebek és a kínálat egyre nő, ahogy vágy a kertet szerető emberekben, hogy végre jobb legyen az idő és lehessen kint tücskörészni.

Angliában nagyon népszerű a kertészkedés a szép kert, sőt a pázsit az státusszimbólum.

Sehol sincs ennyi gyönyörű gyep, vastag tömött, és egyenletes, mint valami puccos szőnyeg, zöld és egy szál gaz vagy eltévedt pitypang sincs benne.

 Persze egy ilyen hatalmas munka, a gazda célszerszámmal őrködik, a fú szőnyeg szélén, és ha egy gaz kikukucskál, akkor azonnal akcióba lép. A lustábbak csalhatnak élethű műfűvel. A látvány a lényeg.

Az angol kertek szépek sehol ennyi örökzöld bokor és virágzó virág nincs.

És persze a termelő kiskertek is virulnak, sok ház mögött, nem ritka, ha nyár végén, az utcán sétálva eladó terményekkel találkozunk, paradicsom, cukkini mosolyog kis kempingasztalon a ház előtt becsületkaszával, és sok helyen tojás is van eladó.., ( ez nem is tartozik szorosan ide..)

Aki emeltes házban lakik, annak se kell lemondani a kert örömeiről, zsebkendőnyi kertecskéket lehet bérelni, ahol magas védelmi kerítések mögött a jelentkezők megvalósíthatják a kertészkedős álmaikat, jobb rosszabb eredménnyel, kinek hogy sikerül. Mert a saját termést semmi sem überelheti. Már ha van. Az időjáráson sok múlik, hogy lesz- e nyár az idén, és ha igen elég napos-e vajon beérik-e a paradicsom? Vagy megint zöld marad mint tavaly...

Azért a kertészek ilyenkor már rajthoz állnak magokkal a  készülnek a palánta neveléshez.

 A tavasz megérkezésével felélénkülnek a Kertész áruházak. A nagyobb fajta Garden Centerek, többnyire a városok szélén, vagy még annál is kijjebb nyílnak.

 Ezek a helyek a kertészek és a növényimádók paradicsoma. Nem baj ha nincs is kertje mindenkinek, a kínálat itt óriási, kinti és benti növények egyaránt megtalálhatóak, nagy mennyiségben

A kaktusztól a pálmáig, az eperpalántától a paradicsomig, mindenféle kapható

Megalapozhatjuk a jövőbeli levendulaföldünket a sokféle- fajta palántával, vagy sohasem látott fűszernövényekre lelhetünk.

Vannak kerti díszek és kellékek, vetőmagok, kis kerti épületek is akár, de szobrok, és persze művirágok is helyet kapnak.

 Általában egy jó nagy étterem is üzemel ezekben az áruházakban, gyönyörű és egyben drága süteményekkel nagy kávé és tea kínálattal. Rendelhetünk ötórai teapartit, vagy tarthatunk családi találkozót, esetleg születésnapot, mindezt egy szép kert környezetben virágzó műfák alatt, festett felhőkkel a fejünk felett.  És ha  végeztünk a teánkkal, akkor vehetünk valamit a kertünkbe, vagy a házunkba, akár egy életnagyságú gorillát műanyagból, vagy, valami csodás hétköznapi vagy  még csodásabb ritka növényt.

 Beszerezhetünk kínai oroszlánszobrot, vagy kelta fejfát is, ha arra vágyunk esetleg legelésző őzikét bronzszínben a hátsó kertbe a paradicsomok közé.

Az idő a mostani egymás követő különböző keresztnevű viharok, nem kedveznek a kinti tevékenységeknek, de egy ilyen kertészetbe mindig elmehetünk, ha szép kertre vágyunk a mi téli alvó sáros vizes kertünk helyett.

A kert örök téma, ha csak megnézni és kávézni járnak ide sokan, a lényeg akkor is az.

Kertben lenni, csodás növények, esetleg műnövények és rengeteg gyönyörű viruló virág közt, és azt gondolni a felettünk festett kék ég kinn is folytatódik.. , és ha szerencsénk van a mi virágaink is így fognak virulni, ha eljön tényleg a jó idő… Egyszer.