Az időjárás előrejelzés szerint, melegebb időjárás várható Angliában, mint Ibizán.Ez azért nem túl gyakori, és mélyen igazságtalan, hogy pont karantén idején történik, amikor nem lehet kimenni. Tekintve a gyönyörű nyárias időt a szabályok betartását egyre többen érzik nyűgnek és próbálnak kibújni alóla valahogyan.

A rendőrség Fix pénzbüntetést szabhat ki, ha valaki nem tartja be az utasítást.

Igen ám, de a szabályok nem egyértelműek. Segíteni akartak ezért egy listát adtak ki mihez tartás végett. Mit szabad és mit nem?  Sajnos a lista nem is teljesen érthető, vagy nem is lehet egyformán értelmezni…

Például, nem szabad rövid sétát tenni mondjuk egy padhoz és ott leülni, és ott mondjuk hosszan üldögélni hosszabb ideig, mint a séta ideje volt.

Nem lehet piknikezni, de tehetünk egy hosszú sétát, magunkban, vagy a családunkkal, mint napi mozgás az egészségmegőrzés címén. Közben megpihenhetünk, és  elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott uzsonnát.

Nem szabad autóba ülni azért, hogy valami szép helyen végezzük el, a meghatározott napi testmozgást. Például a rendőrök hazaküldtek egy családot, akik száz kilométert autóztak azért, hogy a tengerparton sétáljanak. Indokuk szerint a gyerekeiknek levegőváltozásra volt szüksége. A rendőrök csak csóválták a fejüket, gondolom rosszallóan. Büntetés nem volt.

Viszont rövid séta miatt ki szabad autózni mondjuk a városszélére, ahol a madár se jár.

És talán rendőr se.

Pár napra elköltözhetünk valamelyik barátunkhoz, ha vitába keveredünk a családunkkal, amíg a vita heve lecsillapodik, és költözni is szabad, ha nem lehet máshogy megoldani.

Vásárolni szabad menni, egyszer egy nap, alapvető dolgok vásárlása engedélyezett.

A rendőrség listája szerint nem alapvető dolog mondjuk, ha a konyha felújításhoz ecsetet vásárolunk. De lehet vásárolni festéket és ecsetet és egyéb dolgokat például kerítés festéshez és javításhoz.

Lehet készételt vásárolni elvitelre étteremből, ha van nyitva valami. De csak egy fedél alatt élőknek. Éppen most olvastam, hogy négy férfit megbüntettek, összesen kettőszáznegyven fontra, mert autóval mentek hamburgerért a szomszéd városba.

És hát persze mindenki vigyázzon magára. A végére hagytam a legjobbat.

Csavarogni nem szabad karantén idején, mert úgy találhatjuk magunkat, mint Daisy a rezidens tehén.

Egy szélhámosságra hajlamos tehén, Daisy sétálni ment. Körbe sétált a mezőn, és az iskolát ellenőrizte éppen, amikor a rendőrség megállította, hogy miért is sétálgat ilyen távol az otthonától? Miért nem hajlandó betartani a karantént? Talán még piknikezett is a szép pitypangos mezőn? Vagy találkozott valakivel?

Ez a két lenti kép a netről van, a rendorség oldaláról

Daisy nem tudott ésszerű magyarázatot adni, hogy miért is van, ott ahol van. Sőt egyáltalán nem is válaszolt a kérdésekre.

A rendőr, aki megtalálta, próbált észérvekkel hatni rá, meggyőzni őt a helytelen viselkedéséről, de Daisy nem figyelt rá.

Ezért megbüntették, a meghatározott fix büntetést kapta a nem szükségszerű utazás miatt.

Vagyis hiába a szép idő mindenki maradjon otthon!