A szentháromság elnevezésű  általános iskola Kent megyében új szabályt vezetett be. Azoknak a szülőknek, akik később mennek a gyerekükért az iskolába, mint ahogy kellene, büntetést kell fizetniük. Nem kis pénzt, öt perc késésért  1 fontot.

Az iskola 15:30 kor fejeződik be, és a büntetési időszak  15: 40- től indul.  Ha pedig négy óra után sem megy a gyerekért senki,  akkor az iskola kapcsolatba lép a szociális gyermekgondozóval, hogy nem jöttek a gyerekért, jöjjenek ők.

Ebbe az iskolába járó gyerekek életkora 3-11 év. Vagyis a többség csak szülővel jöhet, mehet. Mivel az eleje még óvodás korosztály, magyar szemmel, a többi alsótagozatos.

 kép az iskola honlapjáról 

Itt nincs egyedül iskolába mászkálás, a gyerekeket vinni és hozni kell. Igazán nincs erre törvény, és nem tiltja semmi, hogy a gyerek egyedül menjen, csak a szülő és az iskola szabályozza.

És persze ez sok körülménytől is függ. A legtöbb iskola nem engedi ki a gyerekeket, még ha nagyobbacskák sem, csak ha a szülővel egyeztet előbb, és az írásos engedélyt ad.

Vagyis, a gyerekek az udvaron várnak a legtöbb esetben, időjárástól függetlenül, és amikor az ős közeledik, odakiáltanak a tanárnak: Látom az anyukám!   (Vagy aki jön.) A tanár odanéz, és ha nincs egyéb közölnivaló, - általában nincs, csak menjenek már, - a gyerek mehet.

Kép az iskola honlapjáról

És most ha a szülő nem megy  időben a gyerekért, akkor fizethet. 

A  nemzeti oktatási szakszervezet is túlzásnak érzi ezt az intézkedést és azt gondolják, megrontja az iskola és szülők közötti kapcsolatot. 

Az iskola alapítványi iskola, ami errefelé azt jelenti legtöbbször, hogy egy  vallási közösség működteti, jelen esetben nem kicsi közösség, hanem az Angliai egyház.

Az iskola, először is a túlórák kifizetésére hivatkozik, amit meg kell fizetnie, ha későn jövő szülők miatt a tanárnak maradnia kell, és erre kell költeni az iskola pénzét. Ez nem helyes. Így is kevés a pénz, hogy az alapvető dolgokat, amik a tanításhoz kellenek finanszírozzák.

A fél órás késés elfogadhatatlan az iskola számára, hogy valaki 15:30 helyett 16 órakor jelentkezzen a gyermekéért. A másik ok, amiért bevezetik a büntetést, mert a várakozó gyerekek aggódnak. Azt mondja az iskola, szoronganak, hogy valami történt a szülőkkel, és azért nem jönnek értük, és ez sokat árthat nekik.

 Tehát az iskola, kemény, és betartja az új szabályt. A szülők mérgesek, igazságtalannak tartják az új szabályt.

Persze, ha megfelelő magyarázattal szolgál a szülő, hogy miért is késett, akkor a büntetést elengedhetik.

Például, ha baleset érte, esetleg áradás van, vagy hirtelen jött egy súlyos betegség.

Más engedmény is van, nem büntetnek rögtön, hanem, három figyelmeztetés előzi meg, hogy fizetni kelljen.

Nagyon fontos, hangsúlyozzák,  hogy a szülők megértsék mennyire rossz a gyerekek számára, ha késnek.

Az iskola, behajtja az adósságot, előbb levelet írnak, majd telefonálnak.

Vagyis, jobb lesz, ha sietnek azok a szülők, vagy, élelmes kifogásokat találnak ki, ami meglágyítja a pénztáros szívét.