Ha szerencséd van, és éppen megmutatja magát. Úgy néz ki egyre több bálna látogató érkezik Londonba. Persze leginkább a víz alatt nézelődnek.

Tavaly nyár elején észrevették, hogy egy bálna éldegél jókedvűen és egészségesen a Temze torkolatánál. Halakat eszik és mosolyog az arra úszókra. Aztán szeptemberben, Londonban is feltűnt. Eddigre már szépen csengő  nevet is kapott „Ben the Beluga”.

Tekintettel rá, elhalasztottak néhány tűzijátékot, bár úgy nézett ki nem zavarja őt, amikor mégiscsak fellőttek párat.  Furcsa, ez a bálna az északi tengert kedveli, a lakóhelyétől csaknem ezer mérföldre lubickolt. Nincs hátuszonya ezért nehéz volt észrevenni, csak akkor, ha kibukkant a vízből és megmutatta magát. Beluga bálna, vagy fehér bálnának is hívják, mert a  bőre tejfehér. A kb 3,5 méter hosszú állatot  utoljára Januárban látták akkortájt hagyta el az angol fővárost.  Egy jó pár hónapig eléldegélt Londonban. Mondják is, Londonban mindent megtalálhatsz, amit nem, azt nem is érdemes keresni. Nos, lehet, hogy így van, mert Ben a Beluga jól elvolt.

 Ma pedig egy másik bálnát figyeltek meg London közepén. Sokan látták, és figyelmeztették a hajózókat is, hogy  figyeljenek rá.

A „ humpback whale ” -  Púpos bálna a mostani látogató,  8  méter hosszú! Hogy mit keres, a Temzében csak ő tudja, de láthatóan jól érzi magát fel és le úszkál, néha kinéz a vízből. Talán a látványosságokat keresi. Ő is csak egy túrista.