Egy nap a mező szélén furcsa tojások jelentek meg. Héjuk síma volt, barnás, foltos. Aztán egy nap, a tojás héja  megrepedt.Hangtalanul, szinte tikoban történt. A héj alatt  az áttetsző hártyán keresztül   vörös csápok váltak kivehetővé.

Nem látszott mozgás, de egyre nagyobbak lettek.

Egy nap, förtelmes rothadó hús szagot kibocsájtva kirepedt a hártya és a görbe polpira emlékeztető karok hirtelen kitörtek. Aztán megállt a mozgás. A vörös karokon fekete ragacs kenődött szét, rettentő bűzt árasztva.

Tűzvörösek mozdulatlanok messzire virítanak a földön. A csápok mellett már új tojás fejlődik.

Nem idegenek támadásáról van szó. Vagyis nem a gonosz űrlények támadtak meg minket földlakókat. Bármennyire is emlékeztet a gomba  kinézete az “Alien” című mozi főszörnyére. Ez csak egy gomba, amit mostanában találtak Angliában. Polip  bűzöscsápja, vagy az Ördög ujja nevet viseli, ( ha lefordítjuk) magyarul  aTintahal gomba a neve, a tojást mesésen boszorkánytojásnak hívják. Nem mondhatjuk, hogy nagyon vonzó, kinézetre és szagra sem. 

A megjelenése ritka, a sok eső és a meleg nyár eredményezte talán, hogy megjelent. A krónika szerint Ausztráliábaól hozták 1914 ben és egész angliában előbukkanhat. Nem támad meg, és nem bújik belénk mint az idegen bolygóról származó szörny a fimben tette. Bár hasonlt kinézetre csak úgy juthatna be, ha  esetleg ha megennénk. Nem mérgező, de az ehetetlen gombák listáján szerepel a borzasztó szaga miatt. Igaz, távoli országokban ennek ellenére a még meg nem nőtt tojást felszeletelve ínyencségként tálalják.

Nekünk mégiscsak idegen....