Legendák, amelyekben a britek hisznek, a koronavírus elleni védekezésről.

Mi az, amivel kivédhetjük a fertőzést?

A vírus arat. És mi más, mint felmérés készül...

Szóval brit felmérések készültek arról, hogy milyen védekezési praktikákban bíznak errefelé az emberek..

 A Britek harminc százaléka gondolja, hogy a vodka kézfertőtlenítőként használva megvéd a vírustól. Miután kézfertőtlenítőt jó ideje nem lehet kapni, viszont vodkát még igen, az ötlet kipróbálható. 

A szakértők szerint viszont a vodka  alkoholtartalma nem elég magas ahhoz, hogy fertőtlenítőként használható legyen. Valaki nem a vodka kézre locsolgatását, hanem a megivását, ajánlja, legalább napi fél decit. Mint belső fertőtlenítés.

 Mások szaunázást, szabadban végzett munkát, és a bőséges reggelizést javasolják védekezésül.

A felmérés szerint, az arcmaszk használatát a Britek hat százaléka gondolja biztos védelemnek, huszonkettő százalék azt mondja, talán az is jó valamire. Nem is sok ember viseli, elvétve látni. 

A szakemberek szerint, az egyszerű orvosi maszk sajnos nem száz százalékos, valamennyire azért véd, és ha maszkot viselünk, nem nyúlkálunk az arcunkhoz… Leginkább arra jó, hogy megakadályozza, hogy terjessze az ember vírust, ha már van neki.

A Britek tizennégy százaléka gondolja, hogy vírus eltűnik a tavasz érkezésével, és szintén ennyien gondolják, tévesen, hogy a háziállatok, kutyák és macskák terjesztik a vírust. Ez teljesen valótlan, hiszen a tavasz itt van már, és a vírus is itt még.

Szerencsére a kis és nagyobb kedvencek örülnek neked ha otthon vagy, és  nem terjesztik a vírust. Legfeljebb a távkapcsolót tüntetik el, de az túléhető.

Tizenhat százalék gondolja, hogyha visszatartja a levegőt, akkor nem kapja el a vírust. Megfigyelhető, ha valaki elhalad mellettünk az utcán, szigorúan a két méteres előírt távolságot tartva, az arca merev és valahogy olyan furán néz ki, mintha lemerülni készülne egy nem létező víz alá, a szeme kicsit már dülledt, na, akkor ez az, aki nem vesz levegőt, amíg elhalad, ha belekékül sem. Sajnos ez sem használ.

Mások azt gondolják, ha tizenöt percenként isznak egy kis vizet, akkor kiöblítik a vírust magukból, mielőtt az megtelepedhetne. Néhányan a fokhagyma fogyasztását javasolják a köztudott vírusölő tulajdonsága miatt, de ebben csak négy százalék bízik. Azt hozzátehetjük, hogy lehet azért, hogy távolságtartásra lehet használni.

És hát a tea.  Helyben vagyunk. A britek tíz százaléka gondolja, hogy gyakori teázással kivédhető a betegség.  Minden tízedik ember!  

Kettő százalék azt gondolja, a betegség csak az időseket támadja meg és a fiatalokra nem veszélyes. Mások a napozást tartják a legjobb módszernek. Nos, ezt annyira nem lehet errefelé túlzásba vinni általában. Csak mondom.

A nyertesek a felmérésben, a maradj otthon és moss kezet taktikában bízó személyek, és ez a Britek kilencven százaléka. Valóban ez lehet a legjobb, amit tehetünk.  És igen be is tartják, úgy éppen talán a kilencven százalék. A parkolók üresek, a főutcákon kevesen járnak, délutánra szellemvárossá alakulnak a városok.

Vagyis, bízz Istenben, és maradj otthon biztonságban. Az ablakban megjelenő szivárványokon is lehet olvasni. Ez a te dolgod. Vigyázz magadra. Maradj biztonságban.

  Ez a legjobb védekezés.