Van itt egy szép park a város északi részén,a Wyndham park. Kis folyó fut keresztül rajta, és gyönyörű fák, virágágyások puha ápolt gyep várja a látogatókat. Van csónak modellező medence, szabadtéri edzőpark, játszótér, kávézó és emlékművek, szobrok is.

Régóta van ez a park, már az 1800-as évekből is találni feljegyzést róla.

 Nemrégiben új emlékoszlopot helyeztek el a parkban. Nem feltűnő, és nem nagy. A helyi Rotary Club állította, Békeoszlop a neve. Ez az oszlop egy kiáltás. Felhívás. A békére való törekvés jelképe. Az ember szeme, főleg, ha magyar szem, azonnal megakad rajta. „LEGYEN BÉKE A FÖLDÖN” kiáltja felénk, és kétszer is oda nézünk, hogy elhiggyük, amit látunk. Magyarul kiabál ránk, másokra pedig az ő nyelvükön. A legyen béke a földön felkiáltás azokon a nyelveken kerül felírásra az oszlopra, amilyen nemzetiségű emberek azon az adott területen élnek.

Az első oszlop 1983-ban készült el, Japánban. Azóta több mint kétszázezer oszlopot állítottak a világon, van az Északi sarkon és Hirosimában, és még a Gizai piramisnál is, és egész erdőnyi van, Salt Lake cityben, Amerikában..

És most itt is van egy, ami felkerült az oszlopokat nyilvántartó térképe.

A park a nevét egy katonáról kapta, aki elesett az első világháborúban. Az elesett kapitány szülei támogatták a park felújítását, hogy így állítsanak emléket a fiuknak.

 A park neve hivatalosan Wyndham park lett 1920 körül. Akkor a parkba sok növényt telepítettek, többek közt egy vadgesztenyefát ültettek ide Wyndham kapitányra emlékezve, magról, az az gesztenyéről. Ez a szép gesztenyefa még megvolt 2006-ban, amikor is lejegyezték, hogy a kerülete három méter. Sajnos hamarosan valami betegség támadta meg, és elpusztult. A város vezetősége úgy gondolta ezt a fát, ami emlék volt, valami módon meg kell tartani.

Egy helyi szobrászművészt Nigel Sardeson-t kérték fel, hogy egy Newton témájú szobrot készítsen a fatönkből. Érdekes, hogy nem katonai emléket állító téma nyert, hiszen az alapanyag, az az elesett Wyndham kapitány emlékfája volt. Végül egy érdekes szobor lett belőle, és továbbra is ott áll a parkban.

A szobor címe Isaac almája. Newton a városhoz közeli uradalomban Woolsthorpe-ban született, és  ide járt iskolába a King’s középiskolába, ami ma is egy jó nevű gimnázium. Nem csoda hát a téma választás. A fa, a park, mind mind a háborúra emlékezik, a növényeivel, az öreg fákkal, az emlékművekkel. És Isaac almájával is.

A parkban van katonai emlékmű, ami Wyndham kapitány halálának századik évfordulóján állítottak 2014-ben.

Vannak pipacsokkal díszített kovácsoltvas padok, amin üldögélve el lehet mélázni ezen az egész katonáskodáson, a veszteségeken, a fájdalmakon… és a Békén.  A pipacs a háborúban elesett katonák emlékvirágja, egy jótékony szervezet emblémája, ami az elesett katonák családját segíti. Emlék virág. Ha egy angol pipacsot lát, pipacs virágot, a katonasággal az emlékezéssel, a hősökkel kapcsolja össze. Ez az ő virágjuk.

Most itt ez a Békeoszlop ebben a háborús emlékekkel teli helyen. Középen, és ha úgy nézzük Anglia közepén. Mi csak nézzük, és igen talán ez a park legfontosabb szobra, bár nem is szobor, csak egy jel. Nagyon jó helyre került, olyan, mint egy figyelmeztetés. A háborúban elesett sok fiatal ember emlékére ez illik legjobban. Mintha ők is kiáltanának. „LEGYEN BÉKE A FÖLDÖN”