...Most olvastam egy viccet.

Megint szegény férfiak fáztak rá. A vírus miatt nincs kocsma, se foci, se haverok. A nőknek meg? Ők azt csinálhatják amit eddig is. Mosnak főznek takarítanak.. Hol itt az igazság?

A vírus miatti kijárás korlátozás teljesen átformált mindent. Sok kedvelt dolgot fel kell adni, és kibírni. Otthon maradni.

Akinek van kertje az könnyebben van, de akinek nincs... Olvasom a panaszokat a gyerekek úgy rohangálnak a felső szomszédban mintha bizony elefántok trappolnának nem is gyerekek.. Más zenét ordíttat, persze nincs tekintettel senkire... Nem egyszerű a bezártság.

Az Angolok elárvultak a kocsmájuk nélkül, a legtöbb Brit ott élte a fél életét. Eddig. Sokan nem is akarták elhinni, hogy ilyen megtörténhet valaha, és a kocsma bezár. És minden más is. Nincs semmi.  Várakoznak és tervezgetik az első kocsmalátogatást, amikor majd vége lesz ennek a rémálomnak. Most valami mást kell kitalálni.  Sokan grilleznek a kertben,  jó az idő, miközben a szomszéd kertbe is át átkiabálnak.  Esetleg tollasoznak a kerítés felett. Persze kesztyűben. Találkozni nem lehet…

 Mások megejtik a tavaszi nagytakarítást. Sokan a ház felújításásba, vagy  kifestésébe kezdtek, és vannak, akik a kertet csinosítják, némelyik már a legszebb díszkertekkel is versenybe szállhatna. És olyan is  előfordul, aki a  régi, időhiány miatt elhalasztott álmait akarja megvalósítani, mint például egy kis halas tó megásása..

Így járt az a férfi is York közelében, aki ásni kezdett a kertjében talán ő is halastavat akart, ezt nem tudni. Ahogy ásott, az ásója valami keménynek ütközött. Valami volt a földben. Nem volt rest, kiásta. Nem akarta elhinni mit talált

A földben eltemetve egy Ford autó volt. Egészben. Mint kiderült, az autó szürke színű, és benne van a motor, rendszám is van rajta.

Az emberünk igencsak csodálkozott, és most arra vár, hátha valaki kisegíti egy kis információval. Hogy került ez oda?

Ez az autó igen népszerű volt az ötvenes években, márkája Ford Popular  1953 és 1962 között rengeteg futott belőle az országban, szinte mindenhol látni lehetett az utakon.  

De hát mi történt?  Ki ás el egy egész autót a kertjében?

Persze ötletek vannak...

Egyes vélemények szerint jobb lesz, ha óvatosan bánnak vele hátha csontváz is van a csomagtartóban, vagy a sofőr is a közelében hever valahol.

Mások szerint valószínű, hogy biztosítási csalás miatt ásták el, állítólag ez nem is ritka ki tudja hány autó van eltemetve? 

Néhány okkult nézet szerint az is lehet, hogy ez az ártatlan gép, egy áldozat volt, hogy a ház lakóit védje a gonosz ellen. Így akartak felvágni, mert a szomszéd négy lovat áldozott fel, ők meg egy egész ménest.

 Mindenki tudja mennyire nehéz másolat kulcsot szerezni az autóhoz, hogyha elveszik, lehet, hogy itt is ez történt, egyszerűbb volt elásni az autót, mint a másolat kulcs szerzése?

Az is elképzelhető, hogy bunkernek használták a hidegháború idején...

 Lehet az is, hogy szimplán tönkre ment, megbukott a műszakin  és a gazdája úgy szerette, hogy eltemették. Talán fejfa is volt meg régebben csak az nem maradt meg.

 És még az is lehet, hogy akkoriban, ez egy népszerű dolog volt elásni, ami már nem kell. Mondhatni általános.