Megbizonyosodott, hogy nagyon becsületes emberek élnek a  Duram megyei  faluban, Blackhall Colliery-ban. Ez egy csaknem ezer éves bányászfalu  az északi tenger partján. Az az csak volt mert bánya már nincs a múlt század óta, Falu van. 

 Ez a falu főutcája, kép a netről.

A közösségi szellem és az összetartás rendkívül erős arrafelé, azt mondják.

A történet 2014 ben kezdődött, amikor valaki egy köteg húsz fontost talált az utcán. Hát ez nem mindennapi, kétezer fontot találni egy kerítés tetején.

Általában ha valaki elveszti a pénzét, akkor attól elbúcsúzhat, ugye,  és aki megtalálja az rendkívül szerencsésnek gondolhatja magát.

  Itt arra gondolt aki megtalálta, hogy  talán hiányzik annak aki elvesztette. És leadta a rendőrségnek amit talált..

Mára kiderült, hogy ez nem egy véletlen pénz elvesztés volt. Az idén ez volt a negyedik alkalom, összesen tizenkét esetben történt 2014 óta,  hogy pénzcsomagot találtak eldobva különböző heyleken a faluban.  A falu lakói  folyamatosan adják át a renbdőrségnek a pénzcsomagokat. Hogy honnan kerültek oda? Senki sem tudja. Az utolsót most hétfőn találták.

Kép a netről

A pénzt mindig jól látható helyen hagyják, például egy kerítés tetején, és mindig más találja meg,  véletlenszerüen, aki éppen arra jár.

Valószínű egy irgalmas szamaritánus lehet, aki szerte hagyja a pénzt, jótékonykodni akar ezen a különös módon, de hogy ki az, az titok.

Bányász emlékmű - kép a netről

A rendörség  azzt mondja,  azért kerül hozzájuk a csomag, mert a közösségi szellem erős. Lehet. Mindenesetre köszönik , hogy az emberek leadják a pénzcsomagokat.

El tudom képzelni ahogy az otthon ülők, távcsővel pásztázzák az utcát a függöny takarásában, hátha megpillantják a pénzelhagyót, és szemmel tartják egymást is, nehogy valaki elfelejtse leadni. Akárhogy is, a titokra, hogy ki az aki a huszas csomagokat leteszi, nem derült még fény.

A rendőrség szivesen fogadna minden információt a titokzatos pénzcsomag kihelyezőről. Kikérdezték a helyi lakosokat, a postást, a bank tisztviselőt, vettek ujjlenyomatot de eddig még nincs megfejtés.

Ha nem jelentkezik senki a széthagyott pénzért a rendőrségen , akkor a  megtalálók, akik leadták a csomagokat,  kérvényezhetik, és megtarthatják..

Van néhány ötlet mi lehet a háttérben, kéremszépen lehet tippelni:

A.  A falu nem a leg tehetősebb,  és így próbálják idecsalni a túristákat.. A pénz meg visszaszáll arra aki elvesztette, mondták visszakérhető.

B. Valaki tényleg jótékonykodni akar, igaz az egész, csak nem úgy sikerült ahogy elképzelte, mert mindenki beszolgáltatta amit talált..

C. A Brit tudósok tanulmányozzák az emberi viselkedést, ki mit csinál ha talál egy köteg pénzt, és hogyan hat ez egy szoros közösségre.

D. Kacsa az egész.

E. Valami bűnbanda így mossa tisztára a szennyes pénzt..