A város szélén van egy gyár, hatalmas területen fekszik. Nem csak a terület nagy,  óriási  szerelőcsarnokok állnak  rajta egymás mellett.Ez egy angol kisváros, ahol sok sok üzem van.  Itt ebben, éppen teherautó felépítményeket gyártanak. Mint például kukás autó, vagy liszt szállító teherautó.  Olyan nagyok az épületek, hogy  egybe simán bemegy  három teherautó és még van hely, hogy a felépítményt készítsék. El lehet képzelni mekkora. Sokan dolgoznak ebben az üzemben, szerelők, hegesztők,  fényezők és még ki tudja.

De nem csak emberek hanem, bizony macska alkalmazottak is vannak.  Nem, ők nem építik, a pótkocsikat, ők felelnek a rágcsálóírtásért. Szépen végzik  a dolgukat.  A területen kis folyó is keresztül fut, van néhány bozótos rész a szélén, mégsem látni patkányt egyáltalán. Nincs esélyük, beleépültek a táplálékláncba.

 

A macska alkalmazottak néha részesülnek jutalomban, mint például az egyik legpuccosabb macskaeledellel való megkínálás, amiért a reklámban a rajzfilm macska a falon is átugrik. Nevezhetjük bónusznak. Valószínűleg híre mehetett a városi macskakörökben, hogy egy ilyen macska paradicsom van itt, persze biztos néhányuk nyávogta, hogy  bizony ez csak legenda,  és el  tudom képzelni azt is, hogy a macska kalandorok útrakeltek, hogy megtalálják. Talán még igazi macska polgármestere  is van ennek a macskavárosnak, de ezt nem mondhatom biztosra.

Ami viszont biztos, hogy már eléggé sokan lettek a macska pajtások. Annyira, hogy például a nyolcas számú szerelőcsarnokban húszat számoltak meg az ott dolgozó emberek, ami nem is lehet a teljes létszám, mert ugye vannak szégyenlősebb curnyákok is, amik nem mutogatják magukat.

A vállalat vezetőssége, a személyzetis, és a menedzserek összeültek, megbeszélni mi legyen. Szerintem a macska polgármestert nem hívták meg, mindenesetre az nem volt jelen. Mondhatjuk a macskák feje fölött döntöttek.

 Csak nem lehet elbocsájtani a felesleges létszámot? Mi lenne ha kitörne a macskasztrájk?

Sajnos ami sok az sok, még macskából is. Nem csak bevándorló macskuszok vannak,  hanem van macskaszaporulat is,  láttak kismacskákat akik beleszülettek ebbe  az idilli macskaéletbe. A vezetők megtárgyalták, majd hívtak egy macskamentős nénit, aki macskacsapdákat telepíttett a területre. Tízet.Kezdetnek. Aztán majd meglátják.

Megpróbálják befogni és elköltöztetni őket farmokra, hogy a szabad életük azért ne érjen véget, rosszabb esetben ivartalanítják őket és így, maradhatnak. És ha minden a tervek szerint halad, akkor szépen lassan megoldódik a macskabaj.  

 

A macskák nyílván összebeszéltek, mert a tíz macskacsapda, benne az ingerlő puccos macskaeledellel egyetlen kis cicát fogott meg, amelyik keservesen nyervogott az mamája után. A többi nem fogott semmit. Ott van. Néha az emberek leellenőrzik, de nincs benne macska fogoly, egyben sem. A puccos macskaeledel elviselhetetlen büdös lett, és egyáltalán nem csalogatott többé egy cicát sem. Egy kicsit sem.

A macskák maradtak, létszámuk nő.. igazán nem is tudom mi a baj ezzel. A macskacsapdák csak állnak üresen és porosodnak.