Ha egy pénteken egyszer csak azt vesszi észre az ember, hogy szép virágos képeslap érkezik a postán, kézzel írva, hogy elmondja  micsoda örömteli a pénteki nap, akkor elcsodálkozik, és örül is. Mert képeslapot kapni jó, főleg ha éppen azt írják rajta, hogy azért küldték,  mert egy jó kis dolgozat készült az iskolában, azon a héten az egyik legjobb. És hogy ennek mennyire örülnek. Ettől örömteli a péntek. A tanár írja ezt a képeslapot, esetleg az igazgatónő, azoknak a tanulóknak, akik nagyon jó dolgozatot írtak azon a héten.
 Ez a képeslap a  pénteki öröm nevezetű vagy  fordítható kellemes pénteket képeslapnak is.
 Azért vidám ez a péntek! De még másért is. Mert rövidebb a munkaidő azért is, meg mert jön a hétvége azért is.. Meg mert új biciklit vettünk azért is.
 Egy jót igazán, ami ugye mindenki tudja nem éppen olcsó mulatság. Keresgéltünk és végül rendeltünk egyet. Online.


 

 Gyönyörű piros járgányt, klasszikus női városi bicit.  A szállítás 90%-osan összeállított bringát igért.  Az első kerék a kormány és az ülés amit rá kell majd tenni. Nem gond. A szállítás korrekt volt,  a munkahelyemre kértem, a doboz óriási, de éppen befért a csomagtartóba… Nem volt könmnyű,  hatalmas dobozban jött .
Aztán, lehetett  szerelgetni egész este. Hoppá. Az ülésrögzítő csavar nincs a csomagban. 
Persze megoldható, de én reklamálok mindjárt emailban. Sűrűn bocsánatot kérnek.
De a bicikli kész, és gyönyörű. Örülünk . Másnap már lehet is vele menni gondoljuk, de sajnos szakad az eső és mégsem.

A munkahelyen, jó sok munka van, bele is merülök egy hatalmas adag papírba.. És még a posta is megérkezik.  A kolléga arckifejezése  nagyon különös. Mutatja min gondolkodik, az egyik kezében egy feltépett sárga boríték a másikban egy jó kis csavar.
Nem érti. A borítékon nincs név, csak a cím, és nincs egy papír egy cetli egy árva szó sem hogy ez meg mire érkezett. Csak egy csavar.Nézzük, ahogy a borítékon fekszik.

Mert hát gondoljuk csak el. Minek kap az ember egy csavart? Levélben? Név nélkül. Se a küldő se  a címzett neve nem szerepel sehol. Csak egy csavar egy sárga vastag borítékban. De az új legalább. Fényes.

Mert ránéztek a főnök képére  és azt gondolták na ennek eggyel kevesebb van küldünk neki, anyával együtt. De a tettet nem vállalták.

Vagy az iroda előtt elment valaki és azt gondolta ebben a házban biztosan jól jön egy csavar nosza küldjünk nekik.  Jótékonyságból, és nehogy viszonozni lehessen név nélkül.

Esetleg a csak úgy ide  kívánkozott az a csavar és feladta magát.


Hát értelmeset kigondolni igen nehéz ebben a helyzetben.

Persze  én megoldottam a csavar rejtélyét és meglett a pénteki öröm.  “Kellemes péntek “  virágos képeslap nélkül is.

Hát a bicikli üléshez küldték, de már senki sem emlékezett rá…

Tessék látható mire is jó egy csavar. Hát erre hogy  felvidítson, és amikor csak eszünkbe jut mosolyogjunk egy jót...
Vidám Pénteket!!